Зміст
Тема 1. Розчини
1. Поняття про дисперсні системи. Колоїдні та істинні розчини.(Будавіцька С.В.).
2. Розчин та його компоненти. Вода як розчинник. Розчинення як фізико-хімічний процес. Кристалогідрати.(Будавіцька С.В.).
3. Розчинність речовин, її залежність від різних чинників. Насичені й ненасичені, концентровані й розведені розчини.(Будавіцька С.В.).
4. Розв’язування задач на приготування розчинів із кристалогідратів. (Будавіцька С.В.).
5. Узагальнення та систематизація знань з теми: «Розчини» (ч.1).(Будавіцька С.В.).
6. Електролітична дисоціація. Електроліти й неелектроліти.(Рябчич Л.М.).
7. Електролітична дисоціація кислот, основ, солей у водних розчинах.(Рябчич Л.М.).
8. Реакції обміну між розчинами електролітів, умови їх перебігу.(Рябчич Л.М.).
9. Йонні рівняння.(Рябчич Л.М.).
10. Виявлення в розчині гідроксид-іонів та йонів Гідрогену. Якісні реакції на хлорид-, бромід-, йодид-, сульфат-, ортофосфат-, карбонат-іони. Застосування якісних реакцій.(Рябчич Л.М.).
11. Розв’язування розрахункових задач.(Рябчич Л.М.).
Тема 2. Хімічні реакції
1. Класифікація хімічних реакцій за різними ознаками.(Муренко В.В.).
2. Окисно-відновні реакції.(Муренко В.В.).
3. Значення окисно-відновних процесів. Складання рівнянь окисно-відновних реакцій. (Муренко В.В.).
4. Тепловий ефект хімічної реакії.(Коваль І.В.).
5. Оборотні та необоротні реакції.(Коваль І.В.).
6. Швидкість хімічної реакції.(Коваль І.В.).
7. Узагальнення та систематизація знань з теми: "Хімічні реакції".(Коваль І.В.).
Тема 3. Найважнивіші органічні сполуки
1. Особливості органічних сполук.(Базілевська Л.П.).
2. Метан як представник насичених вуглеводнів. (Базілевська Л.П.).
3. Етен (етилен) і етин (ацетилен) як представники ненасичених вуглеводнів.Базілевська Л.П.).
4. Горіння вуглеводнів. Поняття про полімери на прикладі поліетилену.(Базілевська Л.П.).
5. Відношення об’ємів газів у хімічних реакціях.(Базілевська Л.П.).
6. Поширення вуглеводнів у природі. Природний газ, нафта, кам’яне вугілля - природні джерела вуглеводнів. Застосування вуглеводнів. (Базілевська Л.П.).
7. Узагальнююче повторення з теми: "Початкові поняття про органічні сполуки. Вуглеводня".(Базілевська Л.П.).
8. Спирти.(Школьна Л.Б.).
9. Оцтова кислота.(Школьна Л.Б.).
10. Мило.(Школьна Л.Б.).
12. Білки: склад і будова. Біологічна роль амінокислот і білків.(Гаєвська Т.В).
13. Вуглеводи: глюкоза, сахароза.(Гаєвська Т.В).
14. Крохмаль і целюлоза - природні полімери.(Гаєвська Т.В).
15. Природні й синтетичні органічні сполуки.(Гаєвська Т.В).